Hier staat (of komt, indien we er nog niet geweest zijn) een kort verhaaltje over het eten zoals wij dat ervaren hebben, minstens één straatrecept (met soms zelf bedachte bereidingswijze), en minstens één restaurantrecept wat we ergens zijn tegengekomen (soms internet, soms kookboek).
Een (v) betekent vegetarisch (ik beschouw vis als vlees), een (/v) makkelijk vegetarisch te maken door vlees of vis gewoon weg te laten.

Lesotho: straatrecept  Waren er maar straathapjes geweest... dan waren we de ongelooflijk zware dagen misschien beter doorgekomen...

 

 

Lesotho: restaurantrecept

 

(v) Afrikaanse stoofschotel met witte kool

 

1 grote ui, gesn.

1 theel. kerriepoeder

300 g aardappelen

300 g witte kool

2 tomaten

peper

zout

olie om in te bakken

 

Aardappelen schillen en in blokjes snijden. Kool snipperen. Ui fruiten in hete olie. Kerriepoeder toevoegen en even meefruiten. Aardappelen met 3 dl water toevoegen en 5 min. koken. Kool op de aardappelen scheppen en alles zo’n 10 min. beetgaar koken. Tomaten in stukjes snijden, door het aardappelmengsel scheppen en nog een paar min. verwarmen. Op smaak brengen met peper en zout.

 

Bron : Odinieuws 1998/13 (25 maart 1998) via Esther Westerveld