Hier staat (of komt, indien we er nog niet geweest zijn) een kort verhaaltje over het eten zoals wij dat ervaren hebben, minstens één straatrecept (met soms zelf bedachte bereidingswijze), en minstens één restaurantrecept wat we ergens zijn tegengekomen (soms internet, soms kookboek).
Een (v) betekent vegetarisch (ik beschouw vis als vlees), een (/v) makkelijk vegetarisch te maken door vlees of vis gewoon weg te laten.

De Zuidafrikaanse keuken is een van de bekendere Afrikaanse: Bobotie is in een makkelijk-maak-pakje bij de buurtsuper te koop, en wie heeft er nog nooit Kaapse wijn gedronken?

 

Zuid-Afrika: straatrecept Het straatleven is veel westerser dan in de rest van Afrika, er zijn weinig straathapjes te vinden.

 

Zuid-Afrika : restaurantrecept

(v) Zoete aardappelen

  • 125 gram boter
  • 50 gram suiker
  • 150 ml honing
  • 25 ml limoensap
  • 2 el citroenrasp
  • 1 el limoenrasp
  • 1 kaneelstokje
  • 1 kilo aardappels, geschild en in grove stukken
    • Verhit de boter suiker en honing in een pan tot een glad en vloeibaar geheel.
    • Voeg het limoensap en het citroen- en limoenrasp toe en laat 1 minuut koken.
    • Meng de aarsappels en het kaneelstokje erdoor en voeg 150 ml water toe.
    • Doe een deksel op de pan en laat de inhoud 10-12 minuten pruttelen tot de aardappels halfgaar zijn.
    • Neem de deksel van de pan en laat de aardappels pruttelen tot de vloeistof dik is geworden.
    • Zet het vuur hoger en laat de aardappels karamaliseren.
    • Serveer ze omgekeerd op 6 borden, met de gekarameliseerde kant naar boven.

    Bron: marianneoud op smulweb.nl