Hier staat (of komt, indien we er nog niet geweest zijn) een kort verhaaltje over het eten zoals wij dat ervaren hebben, minstens één straatrecept (met soms zelf bedachte bereidingswijze), en minstens één restaurantrecept wat we ergens zijn tegengekomen (soms internet, soms kookboek).
Een (v) betekent vegetarisch (ik beschouw vis als vlees), een (/v) makkelijk vegetarisch te maken door vlees of vis gewoon weg te laten.
Mozambique: straatrecept In Mozambique wordt er niet meer zoveel op straat gegeten als in voorgaande landen. Wij waren heel erg blij dat we weer eens azijn vonden, hadden we lang niet geproefd, en hebben een feestsalade gemaakt van fijngehakte rauwe kool met azijn en een rauw teentje gehakte knoflook erdoorheen. Maar grote kans dat dat thuis minder lekker is...
Mozambique : restaurantrecept
Voor eetavontururiers, als middagsnack op een warme dag, voorafje bij spannend diner? (v) Bananensoep!
4 geschilde bananen
700 ml melk (houd 2 eetlepels achter)
geraspte schil en sap van sinaasappel
theelepel kaneel
theelepel suiker
eetlepel maizena
zout
U krijgt het beste resultaat door de geschilde bananen en de melk in een staafmixer te pureren. Anders prakt u de bananen fijn en voegt u geleidelijk de melk toe. Klop alles op tot een gladde massa. Doe het mengsel over in een pan en voeg suiker en zout toe, en vervolgens sinaasappelraspsel en -sap. Dek de pan af en breng de soep aan de kook; laat hem op een lage warmtebron nog 5 minuten zachtjes koken. Roer de mazena met de achtergehouden melk tot een papje en voeg dit al roerend toe aan de soep. Laat de soep 2 minuten doorkoken tot hij licht gebonden is en dien hem warm of koud op met als garnering wat kaneelpoeder.
Bron : smulweb.nl, juttak