Hier staat (of komt, indien we er nog niet geweest zijn) een kort verhaaltje over het eten zoals wij dat ervaren hebben, minstens één straatrecept (met soms zelf bedachte bereidingswijze), en minstens één restaurantrecept wat we ergens zijn tegengekomen (soms internet, soms kookboek).
Een (v) betekent vegetarisch (ik beschouw vis als vlees), een (/v) makkelijk vegetarisch te maken door vlees of vis gewoon weg te laten.
Het eten in Burkina leek heel veel op dat in Mali. Met een paar grote verschillen&
Burkina Faso: straatrecept
...in Burkina Faso is er heel veel licht gezoete yoghurt (doet denken aan vanilleyoghurt) te koop! En in Ougadougou zelfs aardbeien! En ookal is het misschien niet iets dat gelijk aan Afrika doet denken, thuis gaan we het zeker weer eens eten, want we droomden er al weken over: (v) yoghurt met aardbeien. Bereiding: gooi bij elkaar en genieten maar!
Burkina Faso : restaurantrecept
(v) Burkinese rijstmaissalade
200 gr rijst
1 blik mais
50 gr rozijnen
50 gr gedroogde mango's, of een kleine verse
1 wortel, geraspt
citroensap
gr noten
2 dl olie
1 dl azijn
2 sjalotjes
1 krop sla of 150 gr veldsla
peper en zout
Kook de rijst en laat hem afkoelen.
Snijd de mango's in stukjes van ± 1 cm. Laat de mango's (als je gedroogde gebruikt) en de rozijnen wellen. Bsprenkel de geraspte wortel met wat citroensap. Meng de rijst met de wortel, maïs, rozijnen, mango's en noten. Maak een vinaigrette van de fijngehakte sjalotten, de olie en azijn en breng op smaak met peper en zout.
Schik de blaadjes sla op een schaal, de rijst erop, en de saus erover. Lekker bij de barbecue!
Bron: Iets aangepast van rijstomdewereld op smulweb.nl